English

Razi Nurullayev beynelxalq forumdan qayidib

28 October, 2009, 1:01

“Azerbaycan xalqi gözlediyi desteyi beynelxalq alemden ala biler”

AXCP sedrinin beynelxalq meseleler üzre müavini Razi Nurullayev 21-23 oktyabrda Ukraynanin paytaxti Kiev şeherinde Avropa Şurasinin teşkil etdiyi “Demokratiyanin Geleceyi Forumu”na qatilib. Forum “Seçki Sistemleri: 21-ci Esrde Demokratiyanin Möhkemlendirilmesi” mövzusunu ehate edib.
Forum yüksek seviyyede keçib ve onun işinde Avropa Şurasinin sedri Torborn Caqland, Ukrayna prezidenti Viktor Yuşenko, AŞPA-nin prezidenti Luis Maria de Puc ve ekser Avropa dövletlerinin yüksek çinli nazirleri, parlamentarileri, dövlet xadimleri ve ekspertler iştirak edib.

razi kiev foto 04

Razi Nurullayev

Razi Nurullayevden aldiğimiz melumata göre, Forum Avropa miqyasinda insanlarin sesverme faizinin get-gede daha aşaği düşmesi ve bunun qarşisini almaq üçün vetendaşlar ve hökumet arasinda qarşiliqli inam ve etibarin yaradilmasi, vetendaşlarin qerarvermede birbaşa iştirakinin temin edilmesi, yeni texnologiyalarin demokratik seçkilerin keçirilmesinde tetbiqi meseleleri, metbuatin azad seçkilerin keçirilmesinde danilmaz rolu ve beynelxalq standartlarin, xüsusen de, Avropa Şurasinin seçki standartlarinin demokratik seçkiler keçirilmesinde tetbiqi meselelerini müzakire edib.
AXCP sedrinin müavini Forum çerçivesinde bir sira vacib görüşler keçirib ve Azerbaycanda baş veren ictimai-siyasi veziyyeti, bloggerlerin ve curnalistlerin hebsi ve Belediyye seçkileri ile bağli demokratik qüvvelerin qarşilaşdiqlari problemleri de müzakireye çixarib.

Razi Kiev foto

Razi Nurullayevin söylediyine göre, dünyada demokratiyaya münasibet deyişmekdedir. Artiq imitasiya xarakterli demokratiyalar, saxta seçkiler, insan hüquqlarinin pozulmasi ve s. kimi meseleler daha çox qabarir ve bu meselelerde gözleme mövqeyi tutan ve yaxud daha dözümlü yanaşan ölkeler açiq fikirler söylemeye başlayirlar. Bu Forumda da bunun şahidi oldum ve hesab edirem ki, Azerbaycana da tam demokratiyanin geleceyi gün heç de uzaqda deyil. Beynelxalq ekspertlerin, hökumet nümyandelerinin de esas isteyi Azerbaycanda vahid merkezde birleşen ve uğurlu emekdaşliq eden müxalifet görmekdir. Bu zaman, Azerbaycan xalqi gözlediyi desteyi beynelxalq alemden ala biler.

Razi Kiev foto02

Razi Nurullayev Forum çerçivesinde çox güclü elaqeler yaratdiğini ve bunun gelecekde hem AXCP-ye, hem de ümumilikde müxalifet düşergesine böyük kömeyi olacağini vuğuladi. Onun sözlerine göre AXCP lideri Eli Kerimli Avropa siyasetçileri arasinda kifayet qeder yaxşi taninir ve ona münasibet hedden artiq yüksek seviyyededir. Bu bize esas verir ki, demokratiya uğrunda mübarizemizi daha da metinleşdirek.Razi Kiev tek

Razi Nurullayev yaxinlarda bir neçe seferlerini de reallaşdiracağini ve Azerbaycan müxalifetinin Avropa da sesinin lazimi yerlere çatmasi üçün bütün vasitelerden istifade edeceyini söyledi.

http://azadliq.az/?p=34694

Related Articles

Back to top button