English

Timoşenko Yuşşenkonu meğlub ede biler

14 November, 2009, 10:58

Razi Nurullayev: “Baş nazir seçkilerin birinci turunda qalib gelmek şansina malikdir”

2010-cu il yanvarin 17-de Ukraynada keçirilecek prezident seçkisine qatilmaq isteyen namizedlerin sayi 18 nefere çatib. Lakin onlarin sayinin artacaği da gözlenilir. Namizedler arasinda taninmiş şexslerin de sayi az deyil. Hazirki prezident Viktor Yuşşenkodan başqa baş nazir Yuliya Timoşenko, Regionlar Partiyasinin sedri Viktor Yanukoviçle yanaşi bir çox diger taninmişlar da seçki yarişina qatilir. Hetta bir müddet evvel ölkedeki siyasi gerginlik ve hazirki prezidentin nüfuzunun aşaği olmasi sebebinden ölkede süni aciotac yaradaraq seçkilrin texire salina bileceyi ile bağli fikirler özüne yer almişdi. Bütün bunlar Ukraynada seçki kampaniyasinin da qaynar keçeceyinden xeber verir. Bes hadiselerin bu cür inkişafi Ukraynaya ne ved edir?razi facebook

Politoloq Razi Nurullayevin fikrince, demokratik inqilab neticesinde hakimiyyete yiyelenen Viktor Yuşşenko gözlentileri doğrultmadiğindan ölkeden onun nüfuzu düşmekdedir. Bu da hazirki prezidentin seçkilerde meğlubiyyetine sebeb ola biler: “Ukraynada demokratik mühit var. Ölke Avropaya inteqrasiya yolunu tutub. Amma bütün bunlara baxmayaraq inqilab neticesinde hakimiyyete gelen Yuşşenko heç de ukraynalilarin gözlentilerini doğrulda bilmedi. Eyni zamanda Rusiya Ukraynanin güclenmesine böyük engeller töretmeye başladi. Bu baximdan artiq demokratik qüvvelerinin nüfuzunun müeyyen menada azalmasi baş verdi. Birmenali olaraq deye bilerem ki, artiq prezident Yuşşenkonun yeniden seçilmek şansi çox azdir. Seçkilere çox az qalmiş o öz namizedliyini geri de götüre biler. Çünki artiq özü de uduzacağini bilir”.

Politoloq baş nazir Yuliya Timoşenko ve Regionlar Partiyasinin sedri Yanukoviçin şansinin daha çox olduğunu da qeyd etdi: “Regionlar Partiyasinin lideri güclüdür. Onun hakimiyyete gelmek şansi çoxdur. Rusiya terefinden desteklenmesi de onun üçün müeyyen bir şerait yaradir. Baş nazir Timoşenkonun şansini daha çox qiymetlendirirem. Baş nazir seçkilerin birinci turunda qalib gelmek şansina malikdir”.
Politoloq seçkilerin texire salinmasi ehtimalinin çox az olduğunu ve bunun yalniz epidemiyanin geniş şekilde yayilacaği halda baş vereceyini deyib: “Bu qeder hazirliqdan sonra seçkilerin texire salinmasi real görünmür. Epidemiya gücleneceyi halda bu baş vere biler. Ancaq bu baş verse de, onu siyasi motivlerle elaqelendirmek olmaz”.

Fizze

http://azadliq.az/?p=37936

Related Articles

Back to top button