English

İqtidar Obama administrasiyasina çixiş arayir

4 December, 2009, 12:58

Razi Nurullayev: “Hakimiyyet, görünür, Britaniyadaki menbelerden istifade ederek Qerble olan problemlerini çözmeye çalişir”

Britaniyanin sabiq baş naziri Toni Bleyerin Azerbaycana sefer ederek 6 zavodun temel qoyma merasiminde iştiraki siyasi çevrelerde müzakire mövzusudur. Qerbele münasibetleri kifayet qeder soyuqlaşan Azerbaycan hakimiyyetinin Bleyerle yaxinlaşmasi bu baximdan tesadüf kimi deyerlendirilmir. Onu da qeyd edek ki, bu yaxinlarda Azerbaycanin xarici işler nazirinin müavini Araz Ezimov Böyük Britaniyaya resmi sefer etmişdi. Britaniya şahzadesinin bu günlerde Bakida seferde olmasi ise yuxarida seslenen fikirleri güclendirir. Bir sözle resmi Baki Britaniyaya qarşi reverans etmekle ABŞ-la pisleşen münasibetlerini onun yaxin müttefiqi olan Britaniya vasitesile normallaşdirmağa çalişir.
AXCP sedrinin müavini Razi Nurullayev de hesab edir ki, Azerbaycan hakimiyyetinin son zamanlar Britaniya ile elaqelere önem vermesi Qerble korlanan münasibetlerin berpa etdirilmesi meqsedi daşiyir. Britaniya ile normal münasibetler qurmağin Azerbaycanin da milli maraqlarina cavab verdiyini deyen R.Nurullayev bildirdi ki, bu baximdan Londonla münasibetlerin mehz dövleti maraqlar nezere alinaraq qurulmasi vacibdir: “Hakimiyyetin Britaniya ile yaxinlaşmasi Obama administrasiyasina çixiş aramaq kimi deyerlendirile biler. Hakimiyyet, görünür, Britaniyadaki menbelerden istifade ederek Qerble olan problemlerini çözmeye çalişir”.
Bleyerin seferinin Avropanin bezi dairelerinin de maraqlarina uyğun olduğunu düşünen R.Nurullayev bildirdi ki, bu menafeler enerci maraqlarinin ifadesini özünde eks etdirir.

Xeyal

http://azadliq.az/?p=40267

Related Articles

Back to top button