English

AXCP sedrinin müavini Kanadada seferdedir

19 November, 2009, 1:45

AXCP sedrinin xarici meseleler üzre müavini, DİUC hemsedri, Meden Senayesinde Şeffafliq QHT Koalisiyasinin üzvü Razi Nurullayev noyabr ayinin 14-den Kanadanin Montreal şeherinde işgüzar seferdedir. Sefer Ödediyini Açiqla (Publish What You Pay) beynelxalq koalisiyasi terefinden teşkil olunub.
Dünyanin 50 ölkesinden 200 neferin qatildiği konfransda iştirakçilar neft, qaz ve meden senayesinde şeffafliq ve hesabatliliq meselelerini müzakire edirler. Tedbire Razi Nurullayevden başqa Meden Senayesinde Şeffafliq QHT Koalisiyasinin daha iki üzvü iştirak edir.
Konfransin esas mövzularindan biri de enerji ehtiyatlarina malik olan ölkelerin tebii resurslarinin istismarindan elde olunan gelirlerin hemin ölkelerin vetendaşlarinin heyat şeraitinin ve geleceyinin temin edilmesinde başlica rol oynamasi meselesidir. Efsuslar ki, bir sira demokratik ölkeleri çixmaq şertile neft ve qaz faktoru heç de hemin ölkelerin vetendaşlarinin heyatinda müsbet rol oynamir. Neft gelirlerinin idare olunmasi, şeffafliğin teminati ile bağli problemler mövcuddur. Razi Nurullayevin de 17 noyabrda etdiyi çixiş zamani bu mesele iştirakçilarin nezerine çatdirib. O, hem de bu konfransda teqdim olunan Tebii Servetler Xartiyasina (Natural Resources Charter) münasibet bildirmiş ve dünyada Beynelxalq Maliyye İnstitutlarinin ve Banklarin cemleşdiyi Ekvator Prinsipleri ile bu Xartiyanin uzlaşdirilmasinin vacibliyini vurğulayib.

İnformasiya şöbesi

http://azadliq.az/?p=38613

Related Articles

Back to top button